Des de sempre els més grans han cantat i han fet jugar als menuts de les cases amb cançonetes i jocs curts que han anat passant de generació en generació.
Els jocs de falda són el primer contacte que tenen els infants amb la música i la literatura i, alhora una font de saviesa popular enorme. És per això que m'agradaria que aquest bloc servís com a lloc de trobada per a totes aquelles mares i pares que volen compartir la magnífica experiència dels jocs de falda amb els seus fills i filles.
Espero aconseguir-ho! Espero que m'hi ajudeu (pipaopopa@gmail.com)!

dissabte, 12 de març del 2011

Cuca puja

Cuca, cuca, cuca
puja, puja, puja
aquí, aquí, aquí!

Aquest joc està pensat per fer-lo als infants des de ben menuts. Per a fer-lo, quan els tinguem estirats o ajaguts als braços, els pujarem des dels peus fins a sota el coll amb els dos dits de la mà com si fossin les potetes d'una cuca tot recitant la cançoneta. Quan diem "Aquí!" els farem pessigolletes sota el coll.

Per als infants més grandets els ho farem des de la panxa fins sota el coll, o agafant-los de la mà els hi pujarem pel braç fins a fer-los-hi pessigolles sota l'aixella.

Aquí en teniu la cantarella:


Aquesta cançó me l'ha ensenyat la Sra. Pilar Gregori de la comarca de La Noguera. Gràcies!

3 comentaris:

  1. oh! l'acabo de fer amb la meva petita perque ho ha sentit i havia vingut corrents per veure que era... Li ha encantat! Tambe en fem un nosaltres, on li agafem a palma de la ma i amb el nostre dit li dibuixem cercles dient: "Round and round the garden, I lost my Teddy Bear" i fent veure com els nostres dits caminen, fem dues passes pels seu brac, : "One step, two steps..." i li fem pessigolles sota l'aixella dient: "Tickles under there!"

    ResponElimina
  2. Què bé! Haurem de fer una secció de jocs amb anglès!

    Gràcies!

    El que també és molt divertit quan els nens ja són més grandets (des que comencen a parlar) és que te'l facin ells! Fan molta gràcia!

    ResponElimina
  3. T'he enviat un mail amb les cançons en arxius en mp3! Espero que no tinguis problema en obrir-los!

    ResponElimina